søndag // 01. december

Kæreste dig!
Dette er en lidt usædvanlig julekalender.
Jeg elsker dig virkelig højt, og ønsker virkelig alt det bedste for dig!
Lige for tiden er det specielt, at du ikke skal lide af sygdommen. At du ikke skal leve i frygt og angst. Jeg ønsker, at du er lykkelig og fuld af livsglæde. “Et liv fyldt med kærlighed!”
Og når jeg ved, at Gud har uendelig kærlighed for dig, laver jeg en julekalender til dig med Hans ord. For det er kærlighed! <3 Måske er det medicinen, som hjælper dig?

Jeg vil starte med et længere stykke, som jeg allerede har fortalt dig om. Derfor er der en kort forhistorie til dette stykke:

Fredag den 4. oktober sad jeg ved mit spisebord hjemme på Æblestien og bad. Det var dagen efter du tog til USA, og jeg havde det ikke særlig godt. Jeg var ked af det, jeg var trist, jeg var også nok lidt jaloux og jeg ved faktisk ikke helt hvad. Jeg forstod ikke, hvorfor jeg havde det sådan, men samtidig vidste jeg, at jeg ikke burde føle på den måde. Derfor bad jeg Gud om hjælp netop i det øjeblik, men sådan inderligt og ærligt. Jeg følte virkelig, at jeg havde brug for hjælp, fordi jeg vidste ikke, hvilken retning jeg skulle agere. F.eks. om jeg skulle lade være med at elske dig, og stoppe vores kontakt helt. Bare gå min egen vej og prøve at glemme dig. Og så åbnede jeg et evangelium et “tilfældigt” sted. Dette sted:

✝︎ (Mark 5, 1-34)

Den besatte i gerasenernes land

Så kom de over til den anden bred af søen til gerasenernes land. Og da Jesus steg ud af båden, kom der i det samme en mand hen imod ham fra gravhulerne; han var besat af en uren ånd. Han holdt til i gravene, og ikke engang med lænker kunne man holde ham bundet; for han var ofte blevet lagt i fodjern og lænker, men lænkerne havde han revet af sig, og fodjernene havde han sprængt. Ingen var i stand til at tæmme ham; hele tiden, både nat og dag, løb han rundt mellem gravene og på bjergene og råbte og skreg og slog sig selv med sten. Da han på lang afstand fik øje på Jesus, kom han løbende og kastede sig ned for ham og råbte med høj røst: »Hvad har jeg med dig at gøre, Jesus, du Gud den Højestes søn! Jeg besværger dig for Guds skyld: Pin mig ikke!« Jesus havde nemlig sagt til ham: »Du urene ånd, far ud af manden.« Og han spurgte ham: »Hvad er dit navn?« Han svarede ham: »Legion er mit navn, for vi er mange.« Og de tiggede og bad ham om ikke at sende dem bort fra egnen.

Dér ved bjerget gik der en stor flok svin og fandt føde;  og dæmonerne bad ham: »Send os over i svinene, så vi kan fare ind i dem.«  Det gav han dem lov til. Og de urene ånder fór ud af manden og ind i svinene; og flokken på omkring to tusind styrtede ud over skrænten ned i søen og druknede.  Men svinehyrderne løb deres vej og fortalte om det i byen og på landet, og folk kom for at se, hvad der var sket.  De kommer hen til Jesus og ser den dæmonbesatte, som havde haft legionen i sig, sidde påklædt og ved sin fulde fornuft, og de blev grebet af frygt. Men de, der havde set det, forklarede dem, hvad der var sket med den dæmonbesatte, og fortalte om det med svinene.  Så bad de ham om at forlade deres egn.

Da Jesus var ved at gå om bord i båden, bad manden, der havde været besat, om lov til at komme med ham.  Men det afslog han og sagde til ham: »Gå hjem til dine egne, og fortæl dem om alt det, Herren har gjort mod dig, og at han har forbarmet sig over dig.«  Så gik han hen og gav sig til at prædike i Dekapolis om alt det, Jesus havde gjort mod ham, og alle undrede sig.

Helbredelsen af Jairus’ datter og af kvinden med blødninger

Da Jesus var sejlet tilbage til den anden bred af søen, samlede der sig en stor skare om ham, mens han var nede ved søen.  Så kommer der en af synagogeforstanderne, han hed Jairus, og da han så Jesus, faldt han ned for hans fødder  og bad ham indtrængende: »Min lille datter ligger for døden. Ville du blot komme og lægge hænderne på hende, så hun kan blive frelst og leve.«  Så gik Jesus med ham, og en stor skare fulgte efter og trængtes omkring ham.

Men der var en kvinde, som i tolv år havde lidt af blødninger,  og som havde døjet meget af mange læger og brugt alt, hvad hun ejede, uden at det havde hjulpet; hun havde tværtimod fået det værre.  Hun havde hørt om Jesus, og hun kom frem i skaren bagfra og rørte ved hans kappe.  For hun tænkte: »Bare jeg rører ved hans tøj, bliver jeg frelst.«  Og straks udtørredes kilden til hendes blødninger, og hun mærkede i sin krop, at hun var blevet helbredt for lidelsen.  Men Jesus mærkede straks på sig selv den kraft, der udgik fra ham, og han vendte sig om midt i skaren og sagde: »Hvem rørte ved mit tøj?«  Og hans disciple sagde til ham: »Du ser jo selv, hvordan folk trænges om dig, og så spørger du: Hvem rørte ved mig?«  Han så sig omkring for at se, hvem der havde gjort det. Og kvinden kom frem skælvende af skræk, for hun vidste, hvad der var sket med hende, og hun faldt ned for ham og fortalte ham hele sandheden.  Han sagde til hende: »Datter, din tro har frelst dig. Gå bort med fred, og vær helbredt for din lidelse!«

Da jeg læste dette stykke ramte det mig helt hårdt. Jeg græd seriøst så meget, som jeg aldrig havde før (det føltes sådan i hvert fald). Jeg blev fyldt op af en vild følelse eller mere præcist en blanding. Mine tårer var glædestårer. Jeg følte enorm glæde og taknemmelighed. Og håb! Det var ret vild oplevelse. Jeg følte virkelig, at Gud var med mig i dette øjeblik. At han besvarede mit spørgsmål.
For i den besatte mand så jeg mig selv, og det som Han har gjort med mig (igennem dig og vores historie btw., hvor smukt er det ikke lige?). Jeg har på sin vis været besat af tusind dårlige ånder, men nu er de væk. Og der står samtidig forklaret, hvad der er, jeg skal nu: fortælle om, hvad Han har gjort med mig (eller os).

Men vigtigst af alt i denne “julekalender” er den historie, som kommer direkte bagefter – med kvinden og hendes sygdom. Hun havde prøvet alt, været ved alle mulige læger og hun brugte en formue på at prøve at blive helbredt. Og det gør hun til sidst, fordi hun har så meget tro på, at bare hun rører ved Jesus’ kappe, kan det ske. At læse den historie gjorde mig rigtig glad, og netop den historie gav mig følelse af håb. For jeg ved med sikkerhed, at du kan blive helbredt lige som hende.

Jeg synes selv, at det er en smule vovet at lave den her julekalender, men kæreste dig… jeg har nu oplevet nok til at kunne give denne erfaring om Gud og hans magt. Jeg oplever det hele tiden, og jeg har lyst til at fortælle det til alle mennesker, og især dig! Alle kan blive “frelst”. Det “gode sted”, hvor jeg befinder mig lige nu er stort nok for alle. Virkelig! Og det er endda helt gratis. Kom og smag på den kærlighed. Jeg er her kun til at vise vejen.

Jeg beder for dig ?